artikler

I 1891 blev pastor Bak forflyttet fra Rye, og Anders og Kirstine benyttede lejligheden til at skifte menighed. De valgte Bering Valgmenighed med den karismatiske præst Jørgen Teilmann. Han er blandt andet beskrevet som energisk, virksom, varmhjertet og i øvrigt også som en god landmand. Det sidste har nok ikke skadet ham i Anders’ øjne. Teilmann hentede sine tilhængere fra mange forskellige sogne, blandt andet også fra Dover, hvor Svejstrup Østergård ligger.

Den lange afstand mellem Svejstrup og Bering betød imidlertid, at Kirstine og Anders ikke kom til gudstjeneste så tit, som de var vant til. Senere skiftede de da også endnu en gang – denne gang til Dover kirkesogn, som de siden holdt sig til. Om Anders’ forhold til kirken ved vi kun, hvad præsten sagde ved hans jordefærd i 1928: „Han bar ikke sin Kristendom paa Læben, men vi har saa ofte set ham sidde i Kirken og lytte andagtsfuldt til Ordet“. Kirstine engagerede sig derimod stærkt i den nye menighed.

I 1903 bestemte en ny lov, at hvert sogn skulle have et menighedsråd. Selv om kvinderne endnu ikke havde valgret til hverken kommunalbestyrelser eller til rigsdagen, så blev de valgbare og fik stemmeret til menighedsrådene på lige fod med mændene. Kirstine stillede op som nr. 1 på liste A i 1912 – det var det andet valg efter lovens vedtagelse. Hun blev valgt og sad i den følgende periode som ene kvinde mellem tre mænd. Kirstine genopstillede ved de næste fem valg og blev hver gang valgt. Hun sad således i menighedsrådet i 22 år.